Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا دهقانی فیروزآبادی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان یزد، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره روند اجرای طرح ضیافت قرآنی معراج که به همت این معاونت برگزار می‌شود، اظهار کرد: در مجموع 500 نفر در این دوره از جشنواره برای شرکت در مسابقات ثبت‌نام کردند، که این تعداد نیز با در نظر گرفتن تعداد افرادی است که در چند رشته شرکت کرده‌اند، چرا که هر فرد می‌توانست در چند رشته شرکت نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بیشترین شرکت کننده در بخش حفظ، ترجمه و تفسیر سوره واقعه
وی با اشاره به ترکیب ثبت نامی‌ها، ادامه داد: از مجموع ثبت‌نام شده‌ها، 45 درصد، در بخش مسابقه حفظ، ترجمه و تفسیر سوره مبارکه «واقعه» شرکت کردند، پس از آن بیشترین آمار مربوط به مسابقه حفظ سوره‌های مبارکه «یس» و «الرحمن» در قسمت خواهران با 13 درصد شرکت کننده است.

دهقانی افزود: بخش قرائت ترتیل ویژه برادران، با 11 درصد شرکت کننده، در مرتبه بعدی قرار دارد، مسابقه حفظ سوره‌های «یس» و «الرحمن» ویژه برادران با 10 درصد شرکت کننده، قرائت ترتیل ویژه خواهران با 9 درصد شرکت کننده و خطابه قرآنی با 8 درصد شرکت کننده در مراتب بعدی هستند، همچنین قرائت ویژه برادران با 4 درصد شرکت کننده در مرتبه بعدی قرار دارد.

سازوکاری برای برگزاری آزمون الکترونیکی به صورت عادلانه
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی یزد با اشاره به سازوکار برگزاری آزمون‌های الکترونیکی این مسابقات، گفت: آزمون حفظ سوره‌های «یس» و «الرحمن» روزهای 31 تیرماه و یکم مردادماه جاری و آزمون حفظ، ترجمه و تفسیر سوره «واقعه» روزهای 1 و 2 مردادماه خواهد بود. با توجه به اینکه نوع سوالاتی که برای آزمون الکترونیکی حفظ این سوره‌ها در نظر گرفته شده، با یکدیگر متفاوت خواهد بود، داوران بر این امر اصرار داشتند که سوالات می‌بایست به صورت عادلانه در اختیار شرکت کنندگان قرار گیرد و سطح و سختی سوالات برای هر شرکت کننده یکسان باشد، چرا که سوالات به صورت تصادفی انتخاب می‌شوند.

وی ادامه داد: به همین منظور، نرم‌افزار ویژه‌ای نیاز بود که بتواند سوالات را به صورت عادلانه و تصادفی انتخاب کند و در اختیار شرکت کننده قرار دهد و بر همین اساس برای اجرای این سازوکار، زمان برگزاری آزمون‌ها به تعویق افتاد. تعداد سوالات، در مجموع 40 پرسش خواهد بود و مدت زمان آن هم، همان روز برگزاری آزمون مشخص خواهد شد.

دهقانی با اشاره به زمان اختتامیه جشنواره معراج خاطرنشان کرد: مراسم اختتامیه روزهای یکم و دوم شهریورماه در یزد برگزار خواهد شد، به این ترتیب که مرحله نهایی آزمون‌ها روز چهارشنبه یکم شهریورماه جاری از صبح تا شب در رشته‌های مختلف در یزد برگزار خواهد شد و مراسم اختتامیه و اهدای جوایز به برگزیدگان این جشنواره روز پنج‌شنبه دوم شهریورماه در همین استان برگزار خواهد شد.

یادآور می‌شود سومین دوره طرح ضیافت قرآنی معراج، ویژه اعضای جهاد دانشگاهی و خانواده‌های آنها به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی یزد و با حمایت سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار خواهد شد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۹۳۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته

مدیرکل ثبت احوال کردستان از کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج و ۱.۶ درصدی طلاق در سال گذشته در استان خبر داد.

علی جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۲۵ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۱ درصد کاهش داشته است.

وی تعداد ولادت شهری را ۱۵۴۵۲ واقعه و روستایی را ۵۶۷۳ واقعه اعلام کرد و افزود: تعداد ولادت ثبت شده پسران ۱۰ هزار و ۹۰۹ واقعه و ولادت ثبت شده دختران ۱۰ هزار و ۲۱۶ واقعه بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان خاطرنشان کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت برابر ۱۰۶.۸ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه دختر حدود ۱۰۷ واقعه پسر به ثبت رسیده است.

جوکار با بیان اینکه بیشترین ولادت ثبت شده مربوط به مادران گروه سنی ۳۴-۳۰ سال با حدود ۱.۳۰ درصد بوده است، ادامه داد: میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده ۳۰.۹۵ سال بوده است.

ثبت ۴۰۵ مورد دوقلوزایی در کردستان

وی اضافه کرد: از مجموع ۲۱۱۲۵ واقعه ولادت ثبت شده، ۴۰۵ واقعه دوقلوزایی و ۱۱ واقعه سه‌قلوزایی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان گفت: فراوانی پنج نام اول پسران سال گذشته در استان به ترتیب شاهان ۴۷۸ مورد، محمد ۴۴۸، آیهان ۳۷۳ مورد، میران ۲۶۹ و آراد ۲۰۲ مورد بوده است.

جوکار فراوانی پنج نام اول دختران را نیز ماهلین با ۳۷۴ مورد، دلوین ۳۶۱، آنیا ۳۳۹، نورا ۱۹۲ و نیلا ۱۳۲ مورد اعلام کرد.

افزایش ۳.۳ درصدی وفات در کردستان

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۱۴۱ واقعه وفات در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان تعداد وفات ثبت شده در مردان استان را ۴۶۴۸ واقعه و در زنان ۳۴۹۲ واقعه اعلام و تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت وفات برابر ۱۳۳.۱ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه وفات ثبت شده در زنان، حدود ۱۳۳ واقعه وفات مردان به ثبت رسیده است.

جوکار اضافه کرد: میانگین سن مردان فوت شده ۶۴.۴۳ سال و میانگین سن زنان فوت شده را ۷۰.۶۵ سال بوده است.

کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج در کردستان

وی گفت: سال گذشته ۱۲۶۰۱ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین ازدواج ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ سال به تعداد ۳۸۵۷ مورد بوده که به روایتی ۳۰.۶ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار تاکید کرد: بیشترین ازدواج ثبت شده زنان مربوط به گروه سنی ۲۴-۲۰ سال به تعداد ۳۳۴۳ مورد بوده که به روایتی ۲۶.۵ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

وی اضافه کرد: میانگین سن ازدواج بار اول مردان استان ۲۸.۲۳ سال و میانگین سن ازدواج بار اول در زنان ۲۴.۱۵ سال بوده است.

کاهش ۱.۶ درصدی طلاق در کردستان

مدیرکل ثبت احوال کردستان تصریح کرد: در سال گذشته ۵۲۲۵ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۶ درصد کاهش داشته است.

جوکار افزود: بیشترین طلاق ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۱۱۵۶ مورد بوده که به روایتی ۲۲.۱ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین طلاق ثبت شده در زنان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۹۸۹ مورد بوده و به روایتی ۱۸.۹ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار اظهار کرد: میانگین سن طلاق بار اول مردان ۳۶.۹۳ سال و میانگین سن طلاق بار اول در زنان استان را ۳۲.۲۴ سال است.

کد خبر 751027

دیگر خبرها

  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • اختتامیه دومین جشنواره نوجوان و جوان برتر ساوجبلاغ برگزار می‌شود
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • ۵۸ درصد از مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره شهرداری خمین زنان هستند
  • رشد ۲۵ درصدی شرکت‌کنندگان در آزمون حفظ قرآن کریم
  • افزایش ۲۵ درصدی شرکت کنندگان آزمون تخصصی حفظ قرآن
  • ۱۲ هزار نفر در آزمون تخصصی حافظان قرآن کریم سراسر کشور شرکت کردند
  • فضای قرآنی در جامعه رو به گسترش است
  • شرکت ۱۲ هزار نفر در آزمون تخصصی حافظان قرآن کریم
  • ۱۲ درصد شرکت‌کنندگان قرآنی مدرک دریافت می‌کنند