Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه قرآن امیرمحمد زاهدی، قاری و مدرس قرآن هر هفته در مسجد قاسم بن الحسن(ع) واقع در اتوبان شهید محلاتی، تقاطع امام علی(ع) برگزار می‌شود و این هفته نیز با حضور اهالی محله‌های اطراف به ویژه پاسدار گمنام، شاهین، دولاب، شیوا و...برگزار شد.

در جلسه این هفته، اعضاء به تلاوت آیاتی از ادامه درس هفته قبل پرداختند و زاهدی، نکات صوت و لحنی و تجویدی را متذکر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مدرس قرآن در خلال تلاوت‌ها به حدیثی از امام رضا علیه السلام اشاره کرد و گفت: امام رضا(ع) به نقل از پیامبر(ص) در توصیه و سفارشی فراگیر و همگانی می فرماید: «اجعلوا لبیوتكم نصیبا من القرآن فان البیت اذا قرء فیه القرآن آنس علی اهله و كثر خیره و كان ساكنیه و مؤمنوا الجن و البیت اذا لم یقرأ فیه القرآن وحش علی اهله و قل خیره و كان ساكنیه كفرة و الجن؛ برای خانه‌های خود، سهمی از تلاوت قرآن قرار دهید، چون هركس در خانه خود قرآن تلاوت كند، كارهای اهل آن خانه آسان شود و خیر و بركت در آن خانه زیاد شود، و هر خانه‌ای كه در آن قرآن تلاوت نكنند، كارها بر اهل آن تنگ شود و خیر و بركت و در آن خانه كم شود و ساكنان آن، بی بركت و در نقصان باشند».

زاهدی در ادامه جلسه، ضمن سفارش به اعضای جلسه برای تلاوت روزانه سوره مبارکه واقعه به داستانی از اباذر غفاری اشاره کرد و گفت: حضرت ابوذر غفاری که در زمان عثمان به ربذه تبعید شد، عثمان پس از مدتی و در اواخر عمرش برای او مقداری سکه فرستاد. ابوذر در پاسخ به این هدیه گفت: زمانی که نیاز داشتم کمکم نکردی و امروز که مشرف به مرگ هستم، به این پول نیازی ندارم. عثمان در جواب گفت: تو شاید نیازی نداشته باشی ولی برای دخترانت بگذار. ابوذر گفت: دختران من هم نیازی ندارند؛ چرا که من از حبیبم رسول خدا(ص) شنیدم که هرکس هر شب سوره واقعه را تلاوت کند، هیچ‌وقت نیازمند نخواهد شد.

امیرمحمد زاهدی در ادامه به تفاوت مفهوم تکبر و غرور اشاره کرد و گفت: تکبر در لغت به معنای تعظم (خود را بزرگ پنداشتن) آمده است. برخی کبر را امر باطنی و حالت نفسانی دانسته‌اند و تکبر را به ثمراتِ آن امرِ باطنی که به صورت افعال و اقوال ظاهر می‌شود، اطلاق کرده‌اند و در اصطلاح، تکبر از صفات نکوهیده نفسانی است که شخص متّصف به آن – که متکبّر‌ نامیده می‌شود – خود را در برابر دیگران بزرگ می‌بیند و دیگران را خوار و حقیر می‌شمارد. اما واژه غرور در لغت به معنای فریب خوردن و فریفته شدن و گول خوردن است و در اصطلاح عبارت است از «اعتماد و تکیه کردن نفس به آنچه که مطابق هوی و هوس باشد و طبع انسان به خاطر شبهه‌افکنی و فریب شیطان به آن گرایش یابد. پس هرکس براساس شبهه فاسدی معتقد شود که در دنیا یا آخرت به خیر و سعادت رسیده، مغرور است». غرور یکی از مرض‌های قلبی است که انسان را از درون تهی کرده، اعمال و رفتار انسان را نابود می‌کند و در حقیقت به جای این‌که پروردگار بی‌همتا را پرستش کند از نفس، مال، مقام و علمش بتی ساخته و آنها را عبادت می‌کند.

در پایان یادآور می‌شود، این جلسه شنبه‌ها پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد قاسم ابن الحسن(ع) برگزار می‌شود. پیش از این منصور قصری‌زاده، قاری بین‌المللی مدرس این جلسه بود.

در ادامه گزارش تصویری جلسه این هفته ارائه می‌شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته

مدیرکل ثبت احوال کردستان از کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج و ۱.۶ درصدی طلاق در سال گذشته در استان خبر داد.

علی جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۲۵ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۱ درصد کاهش داشته است.

وی تعداد ولادت شهری را ۱۵۴۵۲ واقعه و روستایی را ۵۶۷۳ واقعه اعلام کرد و افزود: تعداد ولادت ثبت شده پسران ۱۰ هزار و ۹۰۹ واقعه و ولادت ثبت شده دختران ۱۰ هزار و ۲۱۶ واقعه بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان خاطرنشان کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت برابر ۱۰۶.۸ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه دختر حدود ۱۰۷ واقعه پسر به ثبت رسیده است.

جوکار با بیان اینکه بیشترین ولادت ثبت شده مربوط به مادران گروه سنی ۳۴-۳۰ سال با حدود ۱.۳۰ درصد بوده است، ادامه داد: میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده ۳۰.۹۵ سال بوده است.

ثبت ۴۰۵ مورد دوقلوزایی در کردستان

وی اضافه کرد: از مجموع ۲۱۱۲۵ واقعه ولادت ثبت شده، ۴۰۵ واقعه دوقلوزایی و ۱۱ واقعه سه‌قلوزایی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان گفت: فراوانی پنج نام اول پسران سال گذشته در استان به ترتیب شاهان ۴۷۸ مورد، محمد ۴۴۸، آیهان ۳۷۳ مورد، میران ۲۶۹ و آراد ۲۰۲ مورد بوده است.

جوکار فراوانی پنج نام اول دختران را نیز ماهلین با ۳۷۴ مورد، دلوین ۳۶۱، آنیا ۳۳۹، نورا ۱۹۲ و نیلا ۱۳۲ مورد اعلام کرد.

افزایش ۳.۳ درصدی وفات در کردستان

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۱۴۱ واقعه وفات در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان تعداد وفات ثبت شده در مردان استان را ۴۶۴۸ واقعه و در زنان ۳۴۹۲ واقعه اعلام و تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت وفات برابر ۱۳۳.۱ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه وفات ثبت شده در زنان، حدود ۱۳۳ واقعه وفات مردان به ثبت رسیده است.

جوکار اضافه کرد: میانگین سن مردان فوت شده ۶۴.۴۳ سال و میانگین سن زنان فوت شده را ۷۰.۶۵ سال بوده است.

کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج در کردستان

وی گفت: سال گذشته ۱۲۶۰۱ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین ازدواج ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ سال به تعداد ۳۸۵۷ مورد بوده که به روایتی ۳۰.۶ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار تاکید کرد: بیشترین ازدواج ثبت شده زنان مربوط به گروه سنی ۲۴-۲۰ سال به تعداد ۳۳۴۳ مورد بوده که به روایتی ۲۶.۵ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

وی اضافه کرد: میانگین سن ازدواج بار اول مردان استان ۲۸.۲۳ سال و میانگین سن ازدواج بار اول در زنان ۲۴.۱۵ سال بوده است.

کاهش ۱.۶ درصدی طلاق در کردستان

مدیرکل ثبت احوال کردستان تصریح کرد: در سال گذشته ۵۲۲۵ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۶ درصد کاهش داشته است.

جوکار افزود: بیشترین طلاق ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۱۱۵۶ مورد بوده که به روایتی ۲۲.۱ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین طلاق ثبت شده در زنان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۹۸۹ مورد بوده و به روایتی ۱۸.۹ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار اظهار کرد: میانگین سن طلاق بار اول مردان ۳۶.۹۳ سال و میانگین سن طلاق بار اول در زنان استان را ۳۲.۲۴ سال است.

کد خبر 751027

دیگر خبرها

  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری
  • مصحف شریف «قرآن مبارک» رونمایی می‌شود
  • گزارشی از حملات توپخانه‌ای اشغالگران به حومه درعا در سوریه
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • مجازات دختر‌ی که باعث مرگ مادر معتادش شد
  • اعلام حکم دختری که باعث مرگ مادرش شد
  • مسابقات قرآن دانش‌آموزی استان مرکزی