Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@18:32:33 GMT

علل و پیامدهای یک واقعه مهم جهان اسلام

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۳۸۸۷۹

علل و پیامدهای یک واقعه مهم جهان اسلام

شاید کمتر واقعه و رویدادی را بتوان در جهان اسلام سراغ گرفت که مشابه اهمیت و جایگاه رخدادی باشد که در روز هجدهم سال دهم هجرت در غدیر خم اتفاق افتاد. از این رو توجه و تامل به این واقعه مانند اصل واقعه برای شناخت علل، پیامدها و عبرت‌آموزی از آن ارزشمند و مهم است.

در گفتار پیشین خطبه پیامبر(ص) را بررسی کردیم و اکنون در ادامه، به دلالت‌های معنایی برخی آیات - با توجه به معنا و مضمون آنها - می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه به آیات زیر نشان می‌دهد که همه آنها با وجود تنوع و تکثر از اینکه به نوعی دربردارنده نوعی هشدار، تهدید، انذار، عتاب، عذاب و...هستند با یکدیگر اشتراک دارند.

آیه ۲۴ سوره بقره، به حقانیت قرآن و عواقب ناگوار تردید بی‌دلیل به قران و آیه ۱۶۲ این سوره به عذاب قطعی کافران و لعنت خدا، ملایکه و مردم به مرگ کافرانه( در کفر از دنیا رفتن) و  آیه ۲۱۷ این سوره به  تباهی اعمال کافران اشاره دارد.

آیه ۱۸ سوره حشر، لزوم رعایت تقوا را گوشزد می‌کند و به آگاهی خداوند از اعمال انسان‌ها خبر می‌دهد. آیه ۹۴ نحل، به سستی نکردن پس از استواری تاکید دارد و آیه ۲۹ این سوره از مرگ سخت ظالمان و جایگاه بد آنان خبر می‌دهد. آیه ۵۶ سوره زمر، به پیروی از بهترین چیزهایی که خدا نازل کرده تاکید می‌کند تا به افسوس در قیامت منجر نشود.

آیه ۴۷ سوره نسا، به ایمان به حضرت محمد(ص) پیش از گرفتار شدن به عذاب و آیه ۱۴۵ این سوره به بدترین وضعیت منافقان در قیامت اشاره کرده است. آیه ۴۱ قصص به عاقبت بد پیشوایان ظالم و عدم یاری آنان در قیامت خبر می‌دهد. دو آیه ۳۱ و ۳۵ سوره الرحمن نیز از رسیدگی به اعمال جن و انس و ارسال عذاب به بدکاران از آنان و عدم دفاعشان گزارش می‌کند.

آیه ۷۱ سوره صافات به نتیجه پیامدهای کورکورانه از پیشینیان گمراه خبر می‌دهد. آیات ۱۶- ۱۹ سوره مرسلات به برخورد قهرآمیز با مجرمان اشاره دارد. آیه ۱۱۲ انعام، به القای سخنان فریبنده شیاطین نسبت به یکدیگر سخن می‌گوید. آیات ۷-۹سوره ملک به عذاب کافران در جهنم و انکار آنان به حجت و نذیر الهی خبر می‌دهد.

آیه ۳۸ سوره اعراف به لعنت همکیشان (تکذیب‌کنندگان آیات الهی) نسبت به یکدیگر سخن می‌گوید. آیه ۱۰ سوره فتح از  زیان پیمان‌شکنان خبر می‌دهد.آیه ۸ سوره ابراهیم، نتیجه ناسپاسی در مقابل نعمت خداوند را گوشزد می‌کند و در نهایت آیه ۱۴۴ آل عمران از پیروان حضرت محمد(ص) از  بازگشتن آنان به دوران پیش از پیامبر(ص)  از آنان سوال می‌کند!

مضمون مشترک آیات یادشده کاملا با در خواست پیامبر(ص) در همین خطبه درباره معافیت ابلاغ ولایت و جانشینی امام علی(ع) همخوانی دارند؛ آنجا که پیامبر(ص) می‌فرماید: من از جبرئیل درخواست کردم از خدا بخواهد مرا از ابلاغ این مهم به سبب تعداد کم اهل تقوا، و زیادی منافقان و فساد ملامت‌کنندگان و حیله‌های مسخره‌کنندگان معاف بدارد! همینطور با مضمون بخشی از آیه ۶۷ سوره مائده که خداوند به پیامبرش می‌فرماید: ابلاغ کن ... خداوند تو را از( پیامدهای ناگوار) این حادثه حفظ می‌کند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: پیامبر اکرم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پیامبر اکرم خبر می دهد پیامبر ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۸۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته

مدیرکل ثبت احوال کردستان از کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج و ۱.۶ درصدی طلاق در سال گذشته در استان خبر داد.

علی جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۲۵ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۱ درصد کاهش داشته است.

وی تعداد ولادت شهری را ۱۵۴۵۲ واقعه و روستایی را ۵۶۷۳ واقعه اعلام کرد و افزود: تعداد ولادت ثبت شده پسران ۱۰ هزار و ۹۰۹ واقعه و ولادت ثبت شده دختران ۱۰ هزار و ۲۱۶ واقعه بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان خاطرنشان کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت برابر ۱۰۶.۸ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه دختر حدود ۱۰۷ واقعه پسر به ثبت رسیده است.

جوکار با بیان اینکه بیشترین ولادت ثبت شده مربوط به مادران گروه سنی ۳۴-۳۰ سال با حدود ۱.۳۰ درصد بوده است، ادامه داد: میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده ۳۰.۹۵ سال بوده است.

ثبت ۴۰۵ مورد دوقلوزایی در کردستان

وی اضافه کرد: از مجموع ۲۱۱۲۵ واقعه ولادت ثبت شده، ۴۰۵ واقعه دوقلوزایی و ۱۱ واقعه سه‌قلوزایی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان گفت: فراوانی پنج نام اول پسران سال گذشته در استان به ترتیب شاهان ۴۷۸ مورد، محمد ۴۴۸، آیهان ۳۷۳ مورد، میران ۲۶۹ و آراد ۲۰۲ مورد بوده است.

جوکار فراوانی پنج نام اول دختران را نیز ماهلین با ۳۷۴ مورد، دلوین ۳۶۱، آنیا ۳۳۹، نورا ۱۹۲ و نیلا ۱۳۲ مورد اعلام کرد.

افزایش ۳.۳ درصدی وفات در کردستان

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۱۴۱ واقعه وفات در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان تعداد وفات ثبت شده در مردان استان را ۴۶۴۸ واقعه و در زنان ۳۴۹۲ واقعه اعلام و تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت وفات برابر ۱۳۳.۱ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه وفات ثبت شده در زنان، حدود ۱۳۳ واقعه وفات مردان به ثبت رسیده است.

جوکار اضافه کرد: میانگین سن مردان فوت شده ۶۴.۴۳ سال و میانگین سن زنان فوت شده را ۷۰.۶۵ سال بوده است.

کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج در کردستان

وی گفت: سال گذشته ۱۲۶۰۱ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین ازدواج ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ سال به تعداد ۳۸۵۷ مورد بوده که به روایتی ۳۰.۶ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار تاکید کرد: بیشترین ازدواج ثبت شده زنان مربوط به گروه سنی ۲۴-۲۰ سال به تعداد ۳۳۴۳ مورد بوده که به روایتی ۲۶.۵ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

وی اضافه کرد: میانگین سن ازدواج بار اول مردان استان ۲۸.۲۳ سال و میانگین سن ازدواج بار اول در زنان ۲۴.۱۵ سال بوده است.

کاهش ۱.۶ درصدی طلاق در کردستان

مدیرکل ثبت احوال کردستان تصریح کرد: در سال گذشته ۵۲۲۵ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۶ درصد کاهش داشته است.

جوکار افزود: بیشترین طلاق ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۱۱۵۶ مورد بوده که به روایتی ۲۲.۱ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین طلاق ثبت شده در زنان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۹۸۹ مورد بوده و به روایتی ۱۸.۹ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار اظهار کرد: میانگین سن طلاق بار اول مردان ۳۶.۹۳ سال و میانگین سن طلاق بار اول در زنان استان را ۳۲.۲۴ سال است.

کد خبر 751027

دیگر خبرها

  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • یادواره شهدای شهرستان زرندیه
  • هفته فرهنگی شهرستان زرندیه
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است